Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ansökan om miljöersättning, kompensationsersättning, ersättning för ekologisk produktion och ersättning för icke-produktiva investeringar 2019 4.4.2019/454

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare (1360/2014):

1 §

Miljöförbindelse

År 2019 tar kommunen inte emot nya miljöförbindelser som avses i 5 § i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare (1360/2014).

Åkerareal som avses i 5 § 1 mom. i statsrådets förordning om miljöersättning (235/2015) kan på ansökan av en aktiv jordbrukare godkännas som ersättningsberättigande areal och fogas till en miljöförbindelse som är i kraft 2019. Till miljöförbindelsen får fogas högst fem hektar sådan åkerareal som avses i 5 § 1 mom. i statsrådets förordning om miljöersättning. Om den åkerareal som omfattas av förbindelsen är mindre än fem hektar, får den åkerareal som fogas till förbindelsen vara högst en hektar.

2 §

Miljöavtal

Av de miljöavtal som avses i 27 § i statsrådets förordning om miljöersättning får en aktiv jordbrukare 2019 ingå avtal om skötsel av våtmarker samt avtal om skötsel av landsbygdsnaturens mångfald och landskapet, om det är fråga om ett avtal i vilket ingår skiften där det har gjorts en sådan icke-produktiv investering som avses i 9 § i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare.

En registrerad förening som avses i 5 § 5 mom. i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare får 2019 ingå ett i 1 mom. avsett avtal om skötsel av våtmarker samt ett i 1 mom. avsett avtal om skötsel av landsbygdsnaturens mångfald och landskapet. En vattenrättslig sammanslutning som avses i 12 kap. i vattenlagen (587/2011) får ingå ett i 1 mom. avs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.