Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Beslut av Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet om läkemedelsförteckning (upphävt) 19.3.2019/415

Detta beslut har upphävts genom B 24.3.2021/183, som gäller fr.o.m. 1.4.2022.

Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet har med stöd av 83 § i läkemedelslagen av den 10 april 1987 (395/1987) beslutat fastställa följande läkemedelsförteckning:

1 §

Förteckningens syfte

Föreliggande beslut innehåller en förteckning över ämnen och droger som används medicinskt i Finland. Läkemedelsförteckningen upprättas med beaktande av bestämmelserna i 3 och 5 § i läkemedelslagen.

Med läkemedel avses ett preparat eller ämne vars ändamål är att vid invärtes eller utvärtes bruk bota, lindra eller förebygga sjukdomar eller sjukdomssymtom hos människor eller djur. Som läkemedel betraktas också ett sådant ämne eller en sådan kombination av ämnen för invärtes eller utvärtes bruk som kan användas för att genom farmakologisk, immunologisk eller metabolisk verkan återställa, korrigera eller modifiera fysiologiska funktioner eller utröna hälsotillståndet eller sjukdomsorsaker hos människor eller djur.

Läkemedelsförteckningen är inte uttömmande. Till läkemedel räknas även sådana ämnen och droger som inte nämns i denna förteckning men som uppfyller definitionen av läkemedel i läkemedelslagen. Utöver fastställande av läkemedelsförteckningen beslutar Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet med stöd av 6 § i läkemedelslagen vid behov om ett ämne eller ett preparat ska betraktas som ett läkemedel. Centret beslutar separat i respektive fall om ett preparat som innehåller ett ämne i förteckningen ska betraktas ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.