Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stöd för dagligvarubutikstjänster i form av mångservicecenter i landsbygdsområden 21.3.2019/357

Rubriken har ändrats genom F 182/2023.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om det stöd för dagligvarubutikstjänster i form av mångservicecenter i landsbygdsområden som beviljas som i 5 § 2 mom. i statsunderstödslagen (688/2001) avsett allmänt understöd. Understödet beviljas och betalas inom ramen för de medel som anvisats i statsbudgeten. (16.2.2023/182)

Bestämmelser om statsunderstöd finns dessutom i statsunderstödslagen.

Bestämmelser om stöd finns dessutom i kommissionens förordning (EU) nr 360/2012 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse som beviljas företag som tillhandahåller tjänster av allmänt ekonomiskt intresse, nedan kommissionens stödförordning.

2 § (17.6.2021/514)

Understödets syfte

Syftet med understödet är att trygga och främja tillgången på dagligvarubutikstjänster i landsbygdsområden genom att upprätthålla och öka tjänsternas mångsidighet.

3 §

Statsbidragsmyndighet

Statsbidragsmyndighet enligt statsunderstödslagen är Livsmedelsverket.

4 § (17.6.2021/514)

Definitioner

I denna förordning avses med

1) landsbygdsområde ett geografiskt område som klassificerats som glesbygd, kärnlandsbygd, stadsnära landsbygd eller lokala centra på landsbygden enligt den klassificering av stads- och landsbygdsområden baserad på geografisk information som Finlands miljöcentral svarar för,

2) dagligvarubutik en butik som i huvudsak fungerar enligt självbetjäni...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.