Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om gemensam ansökan till högskolorna 14.3.2019/289

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 36 a § 1 mom. i universitetslagen (558/2009) och 28 a § 1 mom. i yrkeshögskolelagen (932/2014), sådana momenten lyder, det förstnämnda i lag 1367/2018 och det sistnämnda i lag 1368/2018:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om i 36 a § 1 mom. i universitetslagen (558/2009) och 28 a § 1 mom. i yrkeshögskolelagen (932/2014) avsedd gemensam ansökan till högskolorna.

2 §

Ordnande av högskolornas gemensamma ansökningstillfällen

Gemensam ansökan till högskolorna ordnas årligen, vår och höst, till

1) sådan utbildning på främmande språk, utbildning vid Konstuniversitetet och utbildning i teaterkonst vid Tammerfors universitet som inleds på hösten (vårens första gemensamma ansökan),

2) annan utbildning som inleds på hösten än den som avses i 1 punkten (vårens andra gemensamma ansökan),

3) utbildning som inleds på våren (höstens gemensamma ansökan).

Utbildningsstyrelsen svarar för genomförandet på riksplanet av högskolornas gemensamma ansökningstillfällen samt för ordnandet av riksomfattande information om ansökan och antagning till utbildning.

Utbildningsstyrelsen utarbetar varje år tillsammans med högskolorna en tidtabell för de gemensamma ansökningstillfällena och undervisnings- och kulturministeriet fastställer tidtabellen.

Högskolorna svarar för att de uppgifter som behövs för antagningen av studerande förs in i datasystemet för gemensam ansökan samt för att informera om sina ansökningsobjekt och ge de sökande råd.

3 §

Ansökningsobjekt

Den sökande får välja högst sex ansökningsobjekt att söka till i varje gemensam ansökan.

I vårens andra gemensamma ansök...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.