Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om de utredningar som ska fogas till ansökan om verksamhetstillstånd för fondbolag och förvaringsinstitut, om ersättningssystem, fondprospekt och sådana finansiella instrument som avses i 13 kap. i lagen om placeringsfonder samt om omfattningen av den information som ska tillhandahållas fondföretag 28.2.2019/257

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om placeringsfonder (213/2019):

1 kap

Tillämpningsområde

1 §

Tillämpningsområde

I 2 kap. i denna förordning föreskrivs det om de utredningar som ska fogas till ansökan om

1) i 2 kap. 4 § i lagen om placeringsfonder (213/2019) avsedda verksamhetstillstånd för fondbolag,

2) i 20 kap. 2 § i lagen om placeringsfonder avsedda verksamhetstillstånd för förvaringsinstitut, eller

3) i 22 kap. 2 § 1 mom. i lagen om placeringsfonder avsedda tillstånd för fondbolag att etablera en filial i ett tredjeland.

I 3 kap. i denna förordning föreskrivs det om de krav på fondbolags ersättningspolicy som avses i 4 kap. 3 § 3 mom. i lagen om placeringsfonder.

I 4 kap. i denna förordning föreskrivs det om minimikraven på och utformningen av informationen i fondprospekt som avses i 15 kap. 3 § i lagen om placeringsfonder.

I 5 kap. i denna förordning föreskrivs det om de krav som gäller de finansiella instrument som avses i 1 kap. 2 § 1 mom. 23 punkten, 13 kap. 2 § 1 mom., 4 §, 8 § 1 mom., 15 § och 16 § 2 mom. i lagen om placeringsfonder samt de metoder för effektiv förmögenhetsförvaltning som avses i 18 § i den lagen.

I 6 kap. i denna förordning föreskrivs det om omfattningen av den information ska tillhandahållas på Finansinspektionens webbplats som avses i 23 kap. 3 § i lagen om placeringsfonder.

2 kap

Utredningar som gäller ansökan om verksamhetstillstånd för ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.