Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om stödjande av sanering av förorenade områden 22.2.2019/246

Se ändringsförslag RP 96/2023.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde

Denna lag innehåller bestämmelser om stödjande av utredning av föroreningsgraden på och om stödjande av sanering av förorenade områden.

2 §

Statsunderstödets syfte

Understöd enligt prövning kan beviljas för utredning av den risk eller olägenhet för hälsan eller miljön som förorening av mark, grundvatten eller sediment orsakar samt för sanering av förorenade områden.

Understöd kan beviljas inom ramen för det maximibelopp som fastställts i statsbudgeten.

3 §

Miljöministeriets uppgifter

Miljöministeriet svarar för den allmänna styrningen, uppföljningen och utvecklingen av verksamhet som avses i denna lag.

4 §

Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkalands uppgifter

Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkaland är statsbidragsmyndighet enligt statsunder-stödslagen (688/2001). Bestämmelser om statsbidragmyndighetens uppgifter finns dessutom i statsunderstödslagen.

Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkaland ska främja hållbar riskhantering i fråga om förorenade områden. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkaland ska dessutom styra och främja verkställigheten och tillämpningen av denna lag genom rådgivning och vägledning.

Bestämmelser om Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkalands sakkunnigtjänster finns i 8 § och bestämmelser om uppgifterna som anordnare av utredning av föroreningsgraden på ett område och sanering av området i 12 §.

Närmare bestämmelser om Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkalands uppgifter får utfärdas genom förordning av statsrådet.

5 §

Tillämpning av statsunderstödslagen och Europeis...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.