Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om placeringsfonder 22.2.2019/213

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

AVDELNING I

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde samt annan lagstiftning som är tillämplig på fondbolag

Denna lag tillämpas på fondbolags och förvaringsinstituts verksamhet och på marknadsföring av andelar i fondföretag till allmänheten.

På fondbolag tillämpas lagen om investeringstjänster (747/2012) i enlighet med denna lag och 1 kap. 4 § i lagen om investeringstjänster.

Ett fondbolag får förvalta sådana AIF-fonder som avses i 2 kap. 1 § i lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (162/2014), om fondbolaget för denna verksamhet har auktorisation som AIF-förvaltare eller är registrerat hos Finansinspektionen med iakttagande av den lagen. En sådan förvaltare av externt förvaltade AIF-fonder som avses i lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder får förvalta placeringsfonder, om förvaltaren har verksamhetstillstånd för fondbolag för denna verksamhet.

Ett utländskt EES-fondbolag får i Finland i enlighet med auktorisation som beviljats i bolagets hemstat bedriva verksamhet som avses i 2 kap. 2 § med iakttagande av 24 och 25 kap. Fondföretag får i Finland marknadsföra sina andelar till allmänheten med iakttagande av 23 kap.

Bestämmelser om penningmarknadsfonder och deras förvaltare finns utöver i denna lag i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1131 om penningmarknadsfonder.

2 §

Definitioner

I denna lag avses med

1) fondverksamhet anskaffning av medel från allmänheten för kollektiva investeringar och investering av medlen huvudsakligen i finansiella instrument samt förvaltning av placeringsfonder och marknadsföring av fondandelar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.