Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om anmälningspliktiga djurstall 17.1.2019/138

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av miljöskyddslagen (527/2014):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på byggande och tillbyggnad av och verksamhet i sådana djurstall för vilka det ska lämnas en anmälan enligt 115 a § i miljöskyddslagen (527/2014).

2 §

Minimiavstånd

Djurstall, tillbyggnader till djurstall och byggnader eller konstruktioner som är avsedda för lagring av stallgödsel ska placeras på minst ett i bilaga 1 angivet avstånd (minimiavstånd) från de på närmaste grannfastighet belägna byggnader avsedda för boende eller semesterboende eller där belägna skolor, daghem och sjukhus och andra motsvarande objekt där lukt kan medföra olägenhet för människors trivsel (objekt som kan störas av lukt). Minimiavståndet ska bestämmas med beaktande av det totala antal djurenheter som räknas ut för samtliga djur i djurstallet med hjälp av de djurenhetskoefficienter som avses i 27 § i miljöskyddslagen. Avståndet mäts från ytterväggen på djurstallet, tillbyggnaden till djurstallet eller lagringsplatsen för stallgödsel till ytterväggen på det objekt som kan störas av lukt.

Om olika djurarter hålls i en och samma byggnad i ett djurstall eller om olika djurarter hålls i separat byggnader som hör till ett djurstall, bestäms minimiavståndet för djurstall och lagringsplatser för stallgödsel enligt den i tabell 1 nämnda djurart för vilken minimiavståndet är längst till det objekt som kan störas av lukt. Minimiavståndet ska bestämmas med beaktande av det totala antal djurenheter som räknas ut för samtliga djur på gården med hjälp av djurenhetskoefficienterna.

Om det används flera än ett slag av de i bilaga 1 avsedda teknikerna...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.