Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om nationellt stöd till södra Finland 2019 17.1.2019/105

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Som nationellt stöd till södra Finland enligt 6 § 1 punkten i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001) betalas för 2019 från produktionen frikopplat stöd för svin- och fjäderfähushållning, nedan från produktionen frikopplat stöd, stöd för växthusproduktion och stöd för lagring av trädgårdsprodukter i stödområde AB så som föreskrivs i denna förordning.

2 §

Allmänna grunder för bestämmande av stöd

Stöden betalas differentierade enligt område i enlighet med områdesindelningen i statsrådets förordning om stödområden för jordbruksstöd och de delområden av stödområdena som räknas som skärgård (5/2015).

Djurantalet ska omräknas till djurenheter i enlighet med vad som föreskrivs statsrådets förordning om djurenheter i vissa stöd till jordbruket (45/2015).

Nationellt stöd till södra Finland kan betalas högst till det maximibelopp per produktionssektor och stödform som anges i bilagan. Om det stödbelopp som räknas ut på basis av de godtagbara ansökningarna överskrider maximibeloppet, minskas stödet per enhet i motsvarande grad.

3 §

Beloppet av och förskott på från produktionen frikopplat stöd

Från produktionen frikopplat stöd kan med stöd av den referenskvantitet som sökanden förfogar över den 1 september 2019 beviljas högst till ett belopp av 50 euro per djurenhet som ingår i referenskvantiteten.

Förskott på från produktionen frikopplat stöd kan beviljas till 75 procent av det stödbelopp som beräknats utifrån den referenskvantitet som s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.