Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om forskningssektionen för företagsstöd 10.1.2019/4

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs:

1 §

Forskningssektionen för företagsstöd

I anslutning till arbets- och näringsministeriets företagsstödsdelegation finns en oberoende forskningssektion för företagsstöd.

2 §

Forskningssektionens uppgifter

Forskningssektionen producerar information om hur företagsstödssystemet utvecklas samt främjar kvaliteten på utvärderingen av verkningsfullheten och utnyttjandet av forskning i den politiska verksamheten och den samhälleliga diskussionen. Forskningssektionen har till uppgift att utvärdera företagsstödssystemet. I synnerhet ska forskningssektionen

1) årligen utarbeta en bedömning av hur företagsstödssystemet utvecklats,

2) utveckla forskningsmetodologin för verkningsfullhet,

3) göra oberoende bedömningar av företagsstöd.

Forskningssektionen får, för att sköta sin uppgift, göra framställningar om anskaffning av undersökningar och utredningar med anslag som finns att tillgå för detta ändamål eller med annan finansiering.

Forskningssektionen offentliggör varje år en utvärdering av hur företagsstödssystemet utvecklats.

3 §

Sammansättning

Forskningssektionen består av en ordförande och fyra andra medlemmar. Ordföranden och medlemmarna ska representera sakkunskap inom den ekonomiska vetenskapen.

4 §

Förordnande av ordförande och medlemmar samt mandatperiod

Statsrådet förordnar på framställning av arbets- och näringsministeriet forskningssektionens ordförande och medlemmar för en mandatperiod på fyra år. Arbets- och näringsministeriet begär av universiteten ett gemensamt förslag till fyra medlemmar i forskningssektione...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.