Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om anställningsvillkoren för civilpersoner som deltar i krishantering 28.12.2018/1388

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om civilpersoners deltagande i krishantering (1287/2004):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om löneklass och ersättning på grund av gällande förhållanden, bostads-, utbildnings- och dagvårdsersättning samt ersättande av extra kostnader som skötseln av uppgifterna orsakar för de i lagen om civilpersoners deltagande i krishantering (1287/2004) avsedda personer som deltar i krishantering utomlands.

2 §

Löneklasser

Bestämmelser om löneklasser som baserar sig på uppgiftens svårighetsgrad finns i bilagan till denna förordning.

Arbetsgivaren placerar uppgifterna i löneklasser. Om uppgiftens svårighetsgrad under anställningsförhållandet förändras väsentligt och annat än tillfälligt, omplaceras uppgiften vid behov i en annan löneklass.

3 §

Lönen för en ofullständig kalendermånad

För en ofullständig kalendermånad betalas lön enligt kalenderdagar så att lönen för en kalenderdag beräknas genom att månadslönen divideras med antalet kalenderdagar i månaden.

4 §

Ersättning på grund av gällande förhållanden

Till en person som inte arbetar i sekretariatsuppgifter betalas för ogynnsamma förhållanden i uppdragets insatsområde som inverkar på hälsan, säkerheten eller trivseln 15 euro per anställningsdag i ersättning på grund av gällande förhållanden.

Om en person i anställningsförhållande inte är berättigad till dagpenning eller någon annan ersättning av ett organ som avses i 6 § i lagen om civilpersoners deltagande i krishantering för täckande av särskilda kostn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.