Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om maximipriset för taxiresor som ersätts av sjukförsäkringen åren 2019–2021 (gäller till 31.12.2021) 28.12.2018/1381

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 kap. 7 a § 1 mom. i sjukförsäkringslagen (1224/2004), sådant det lyder i lag 1144/2017:

1 §

Maximiprisets sammansättning

Det maximipris som tas ut för användning av taxi består av en grundavgift, en avgift baserad på körsträckans längd, en väntetidsavgift och ett assistanstillägg. De maximipriser som föreskrivs i denna förordning omfattar mervärdesskatt.

2 §

Grundavgift

Grundavgiften är högst 5,96 euro, om transporten börjar en vardag mellan kl. 6 och 20, eller mellan kl. 6 och 16 på en lördag eller dagen före i 4 kap. 3 § i kyrkolagen (1054/1993) angivna högtidsdagar, dagen före första maj eller dagen före självständighetsdagen. Andra tider och när dagen före helg infaller på en söndag är grundavgiften högst 9,10 euro.

3 §

Avgift baserad på körsträckans längd

Den avgift som baserar sig på körsträckans längd och antalet passagerare indelas i två taxeklasser enligt följande:

Taxa I: (1–4 personer) högst 1,63 euro/km

Taxa II: (fler än 4 personer) högst 2,09 euro/km

Om det för transporten av en kund behövs en bil med lämplig bårutrustning, bestäms avgiften baserad på körsträckans längd enligt taxa II.

Vid valet av taxeklass räknas två barn under 12 år som en person.

4 §

Väntetidsavgift

För väntetid får det tas ut högst 47,54 euro per timme i väntetidsavgift. Väntetidsavgift får tas ut i stället för den avgift som baserar sig på körsträckans längd, om körningen till följd av trafikstockning eller någon annan liknande orsak är så långsam att väntetidsavgiften blir större än avgiften som baserar si...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.