Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om Riksarkivets avgiftsbelagda prestationer (gäller till 30.6.2019) 20.12.2018/1291

I enlighet med undervisnings- och kulturministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Avgiftsfria offentligrättsliga prestationer

Användningen av material och register som Riksarkivet har i sin besittning är avgiftsfri i Riksarkivets lokaler liksom även användningen av material och register som gjorts tillgängliga via allmänt datanät.

Även förvaringen av material som hör till andra ministerier i statsrådet än utrikesministeriet och till justitiekanslersämbetet är avgiftsfri i Riksarkivets mellanarkiv.

2 §

Avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer

Sådana offentligrättsliga prestationer som avses i 6 § 3 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992) och för vilka Riksarkivet tar ut en avgift till ett lägre belopp än självkostnadsvärdet är

1) fjärrlån som ges och förmedlas av Riksarkivet, för vilka det tas ut en avgift som motsvarar försändelsekostnaderna och de avgifter som betalats till andra på grund av utförandet av prestationen,

2) styrkta kopior av Riksarkivets handlingar och av handlingar från andra arkiv som förvaras i Riksarkivet samt intyg och utdrag som ges på basis av dessa handlingar, om det inte någon annanstans föreskrivs att de är avgiftsfria.

För andra i denna paragraf avsedda prestationer än de som avses i 1 mom. 1 punkten tas det ut en fast avgift enligt bilagan.

3 §

Övriga avgiftsbelagda prestationer

Sådana prestationer som avses i 7 § i lagen om grunderna för avgifter till staten och som Riksarkivet bestämmer priset på enligt före...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.