Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om fördelning av inkomsterna av fastighetsdatasystemet (gäller till 31.12.2020) 19.12.2018/1283

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 5 § 2 och 3 mom. i lagen om ett fastighetsdatasystem och anslutande informationstjänster (453/2002), av dem 2 mom. sådant det lyder i lag 902/2013:

1 §

För att täcka kostnaderna för förvaltningen och upprätthållandet av fastighetsdatasystemet samt för informationstjänsterna och utvecklandet av systemet får Lantmäteriverket av de inkomster som under förordningen giltighetstid inflyter av fastighetsdatasystemets prestationer en inkomst som motsvarar dessa kostnader, dock högst 27 procent av inkomsterna under förordningens giltighetstid.

Lantmäteriverket upprättar rapporter över de realiserade kostnaderna och lämnar rapporterna för år 2019 till de kommuner som för fastighetsregister senast vid utgången av februari 2020 och för år 2020 senast vid utgången av februari 2021.

2 §

Lantmäteriverket får under förordningens giltighetstid 813 798 euro för att täcka informationstjänstinvesteringarna i fastighetsdataregistrets inskrivningsdel.

3 §

För att täcka de kostnader som orsakas av andra än 1 och 2 § avsedda åtgärder inom fastighetsdatasystemet betalas till de myndigheter som sköter systemet följande procentandelar av den inkomst av fastighetsdatasystemets prestationer som kvarstår efter att ersättningar enligt 1 och 2 § betalats ut:

1) Lantmäteriverkets andel är 69,0 procent,

2) den gemensamma andelen för de kommuner som för fastighetsregister är 31,0 procent.

De kommuner som för fastighetsregister får i egenskap av informationsproducenter en del av den för kommunerna gemens...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.