Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om en välavvägd strategi för bullerhantering på flygplatser 19.12.2018/1205

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 129 § 4 mom. i luftfartslagen (864/2014):

1 §

Mål om minskat buller för en flygplats

Det mål om minskat buller som Transport- och kommunikationsverket fastställt för en flygplats som omfattas av tillämpningsområdet för Europaparlamentets och rådets förordning 598/2014 om regler och förfaranden för att av bullerskäl införa driftsrestriktioner vid flygplatser i unionen inom en välavvägd strategi och om upphävande av direktiv 2002/30/EG är ett verktyg för bedömning av utvecklingen av bullersituationen på flygplatsen och i dess omgivning och behovet av driftsrestriktioner av bullerskäl.

När Transport- och kommunikationsverket fastställer mål om minskat buller för en flygplats ska verket beakta vilka verkningar målet har för säkerställandet av flygplatsens och Finlands flygtrafiksystems verksamhets- och utvecklingsmöjligheter på lång sikt på ett hållbart sätt.

2 §

Samarbetsgruppen och dess uppgift

Kommunikationsministeriet tillsätter den samarbetsgrupp som avses i 129 § 3 mom. i luftfartslagen (864/2014). Till samarbetsgruppen ska kallas representanter för alla aktörer med behörighet och ansvar i fråga om minskning av flygbullret vid källan, markanvändningsplanering, operativa förfaranden för drift med minsta möjliga buller och införande av eventuella driftsrestriktioner samt beviljande av miljötillstånd för en flygplats och tillsynen över efterlevnaden av tillståndet. Transport- och kommunikationsverket utser samarbetsgruppens ordförande.

Samarbetsgruppen ska förmedla information till sina medlemmar om olika myndigheters och andra a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.