Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Transport- och kommunikationsverket 19.12.2018/1183

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 § 3 mom. och 7 § 2 mom. i lagen om Transport- och kommunikationsverket (935/2018):

1 §

Organisation och tjänstemannaledning

Generaldirektören leder Transport- och kommunikationsverket och övervakar att de uppgifter som hör till ämbetsverket utförs effektivt och ändamålsenligt.

De tjänstemän som har en ledande uppgift inom ämbetsverket svarar för att den verksamhet de leder ger resultat och utvecklas.

2 §

Behörighetsvillkor

Behörighetsvillkor för de tjänstemän som lyder direkt under generaldirektören och hör till ämbetsverkets ledning samt de andra tjänstemän som har en ledande uppgift och som lyder direkt under generaldirektören är högre högskoleexamen eller någon annan lämplig examen, sådan mångsidig erfarenhet som uppgiften kräver och i praktiken visad ledarförmåga.

3 §

Tjänster samt utnämning och anställning av personal

Generaldirektören beslutar om inrättande och indragning av tjänster inom Transport- och kommunikationsverket samt om ändring av tjänstebenämningar, om inte något annat bestäms i arbetsordningen.

Generaldirektören utnämner eller anställer den övriga personalen, om inte något annat bestäms i arbetsordningen.

4 §

Generaldirektörens uppgifter och beslutanderätt

Generaldirektören svarar för att ämbetsverkets verksamhet och ekonomi ordnas på ett ändamålsenligt sätt samt för rapporteringen om verksamheten och ekonomin. Generaldirektören ska följa utvecklingen inom ämbetsverkets ansvarsområde och vidta åtgärder för att genomföra behövliga reformer och förbättringar.

Utöver det som någon annanstans i lagstiftningen föreskrivs beslutar gener...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.