Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om rättelse av fel i en skattedeklaration (upphävt) 19.11.2018/928

Detta beslut har upphävts genom B 25.11.2020/889, som gäller fr.o.m. 1.1.2021.

Skatteförvaltningen har med stöd av 25 § 5 mom. i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016) bestämt:

1 §

Rättelse av fel i skattedeklarationen med en rättelsedeklaration

Den skattskyldige ska rätta ett fel i en skattedeklaration genom att lämna en rättelsedeklaration för den skatteperiod som felet hänför sig till. När den skattskyldige rättar uppgifter om mervärdesskatt ska hen i rättelsedeklarationen uppge orsaken till rättelsen.

En rättelsedeklaration lämnas separat för varje skatteslag. Förskottsinnehållningarna och källskatterna på pensioner och förmåner betraktas som ett enda skatteslag på samma sätt som vid fastställande av förseningsavgift med stöd av 35 § i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ. I en rättelsedeklaration för pensioner och förmåner ska beloppen för såväl förskottsinnehållningar och källskatter anges på nytt.

Rättelsedeklarationen lämnas med en av Skatteförvaltningen fastställd skattedeklarationsblankett där man anger i sin helhet de rätta beloppen för det skatteslag och den skatteperiod som rättas samt orsaken till rättelsen i respektive punkt.

Rättelsedeklarationen ersätter den skattedeklaration som lämnats tidigare för samma skatteperiod och skatteslag.

Vid korrigering av både beloppet av skatt och dess grund i skattedeklarationen ska båda rättelserna hänföras till samma skatteperiod.

I situationer där det korrigerade skattebeloppet i rättelsedeklarationen leder till ett negativt skattebelopp...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.