Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om förlängning av tidsfristerna för att lämna in uppgifter till Inkomstregisterenheten (kumottu) 15.11.2018/912

Detta beslut har upphävts genom B 31.12.2019/1594, som gäller fr.o.m. 1.1.2020.

Skatteförvaltningen har med stöd av 12 § 12 mom. i lagen om inkomstdatasystemet (53/2018) beslutat:

1 §

Förlängning av tidsfristerna för att lämna in uppgifter

Skatteförvaltningen förlänger tidsfristerna för att lämna in följande uppgifter till Inkomstregisterenheten:

1) kilometerantalet som utgör grunden för skattefri kilometerersättning som har betalats till en inkomsttagare som omfattas av tillämpningsområdet för 12 § 1 mom. i lagen om inkomstdatasystemet,

2) kilometerantalet för privata körningar vilket utgör grunden för beräkningen av driftskostnaderna för bilförmån som ska beskattas som naturaförmån och som omfattas av tillämpningsområdet för 12 § 1 och 3 mom. i lagen om inkomstdatasystemet.

Uppgifterna om kilometerantal enligt 1 mom. ska lämnas till Inkomstregisterenheten senast i årets sista anmälan om uppgifter som avses i 6 § 2 mom. i lagen om inkomstdatasystemet så att uppgiften kan hänföras till skatteåret i fråga.

2 §

Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 1 januari 2019.

Beslutet tillämpas på sådana prestationer vars betalningsdag är den 1 januari 2019 eller därefter och på sådana förmåner i annan form än pengar som har getts den 1 januari 2019 eller därefter.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.