Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om kvarhållande av återbäringar (upphävt) 8.11.2018/877

Detta beslut har upphört att gälla fr.o.m. 1.11.2019. Se L 11/2018.

Skatteförvaltningen har med stöd av 10 § 2 mom. och 28 a § 2 mom. i lagen om skatteuppbörd (769/2016), sådant som 28 a § 2 mom. lyder i lag 52/2017, beslutat:

1 §

Kvarhållande av återbäring

Skatteförvaltningen kvarhåller på begäran av en skattskyldig en återbäring av skatter enligt 7 § i lagen om skatteuppbörd för betalning av kommande betalningsförpliktelser. Skatteförvaltningen håller inte kvar andra återbäringar av skatt.

2 §

Användning av kvarhållen återbäringsberättigande mervärdesskatt som betalning för andra än skatter som betalas på eget initiativ

En återbäringsberättigande mervärdesskatt som på den skattskyldiges begäran hålls kvar som betalning för kommande betalningsförpliktelser används som betalning för andra förfallna skatter än skatter som betalas på eget initiativ tidigast på den sista dagen av kalendermånaden.

3 §

Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 9 november 2018.

Genom detta beslut upphävs Skatteförvaltningens beslut om kvarhållande av återbäringar (599/2017).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.