Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om transportbidrag för kött för 2018, transportbidrag för mjölk för 2017 och stöd för vissa tjänster inom husdjursskötsel för 2018 1.11.2018/848

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 1 mom. och 15 § 3 mom. i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Som nordligt stöd enligt 6 § 2 punkten i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001) kan

1) bokföringsskyldiga köpare av kött beviljas transportbidrag för kött för 2018,

2) mejerier beviljas transportbidrag för mjölk för 2017,

3) aktörer som bedriver seminverksamhet beviljas stöd för vissa tjänster inom husdjursskötsel för 2018.

Transportbidrag för kött kan beviljas för transport av nötkreatur, svin, får, fjäderfä, hästar och getter från produktionsplatsen till ett slakteri eller ett renslakteri.

2 §

Transportbidrag för kött

Transportbidrag för kött kan beviljas utifrån den slaktvikt som de av Livsmedelssäkerhetsverket godkända slakteriernas eller de av Regionförvaltningsverket godkända renslakteriernas vågkort eller vägningsjournal visar, om djurets kropp vid köttbesiktningen har konstaterats vara duglig som människoföda och köttet har producerats i en bilaga 1 nämnd och i statsrådets förordning om stödområden för jordbruksstöd och de delområden av stödområdena som räknas som skärgård (5/2015), nedan stödområdesförordningen, avsedd stödregion.

Transportbidrag för kött kan för stödåret 2018 betalas högst till de belopp som anges i bilaga 1.

Om summan av det transportbidrag för kött som bidragstagaren får med stöd av denna förordning och i transportbidrag som bidragstagaren får i övrigt för samma ändamål övers...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.