Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om nämnden för bildkonststipendier 19.10.2018/828

I enlighet med undervisnings- och kulturministeriets beslut föreskrivs med stöd av 5 § 2 mom. i lagen om vissa stipendier åt bildkonstnärer (115/1997), sådant det lyder i lag 966/2015:

1 §

Till den nämnd som avses i 5 § lagen om vissa stipendier åt bildkonstnärer (115/1997) hör en ordförande, en vice ordförande och sju andra medlemmar som undervisnings- och kulturministeriet utser för tre år åt gången. För var och en av dem utses dessutom en personlig suppleant.

Av medlemmarna och deras suppleanter ska en företräda undervisnings- och kulturministeriet. Tre medlemmar och deras suppleanter ska företräda en statlig konstkommission i anslutning till Centret för konstfrämjande. Undervisnings- och kulturministeriet utser de övriga medlemmarna och deras suppleanter efter att ha hört de centrala organisationerna för bildkonstnärer och de centrala sammanslutningarna inom bildkonsten.

Till nämndens ordförande och övriga medlemmar samt sakkunniga kan betalas mötesarvode enligt vad undervisnings- och kulturministeriet beslutar. I fråga om ersättning för resekostnader tillämpas statens tjänste- och arbetskollektivavtal om ersättning av resekostnader.

2 §

Undervisnings- och kulturministeriet meddelar vid behov närmare föreskrifter om det förfarande som ska iakttas när stipendieansökningarna görs och behandlas.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 25 oktober 2018.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.