Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om infrastrukturstöd för främjande av eltrafik och för användning av biogas i trafiken 2018–2021 (I kraft 2.7.2018-31.12.2021) 27.6.2018/498

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om beviljande, utbetalning och användning av sådant stöd enligt statsbudgeten som avser främjande av infrastrukturen för eltrafik och för användning av biogas i trafiken.

2 §

Statsbidragsmyndighet

Energimyndigheten beslutar om beviljande av infrastrukturstöd och sköter andra uppgifter i samband med det.

3 §

Infrastrukturstödets förenlighet med Europeiska unionens inre marknad

När infrastrukturstöd beviljas iakttas de bestämmelser om förutsättningarna för beviljande av stöd och om specifika villkor för beviljande av investeringsstöd för lokala infrastrukturer som finns i kommissionens förordning (EU) nr 651/2014 genom vilken vissa kategorier av stöd förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fördraget.

Om det infrastrukturstöd som beviljas inte omfattas av tillämpningsområdet för den förordning som nämns i 1 mom., men stödet uppfyller villkoren i kommissionens förordning (EU) nr 1407/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse, ska den förordningen iakttas vid beviljandet av stöd i stället för den förordning som nämns i 1 mom.

4 § (23.7.2020/587)

Projekt som kan få stöd

Infrastrukturstöd kan beviljas för

1) investeringsprojekt för fasta gastankningspunkter som är belägna utanför sådana överförings- och distributionsnät som omfattas av naturgasmarknadslagen (587/2017), om ga...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.