Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om yrkeskompetens för lastbils- och bussförare 7.6.2018/434

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om transportservice (320/2017):

1 § (12.11.2020/762)

Utbildning för grundläggande yrkeskompetens samt det teoriprov som ingår i utbildningen

Utbildningen för grundläggande yrkeskompetens innehåller de undervisningsämnen som gemensamt gäller olika transportformer och särskilt den transportform som ska avläggas och som föreskrivs i avsnitt 1 i bilaga I till direktivet om yrkeskompetens i vägtrafik. Utbildningen ska avslutas med ett teoriprov som motsvarar undervisningen. Utbildningen ska i ändamålsenliga proportioner omfatta praktisk och teoretisk undervisning så att det kunnande som en grundläggande kompetens förutsätter uppnås.

Utbildningen för grundläggande yrkeskompetens ska omfatta minst 20 timmar och utbildningen för grundläggande yrkeskompetens i snabbare tempo minst 14 timmar undervisning i syfte att främja ett tryggt, ekonomiskt och miljövänligt körsätt samt i syfte att utveckla identifieringen av riskfaktorerna i trafiken, undvika tillbud och agera vid olyckor och lindra följderna av olyckor. Av undervisningen ska minst sju timmar genomföras i form av praktiska övningar. Om den grundläggande yrkeskompetensen utvidgas till att omfatta en ytterligare transportform, ska undervisning ges minst sju timmar och den ska genomföras i form av praktiska övningar. De praktiska övningar som avses i detta moment kan inte räknas in i det minimiantal timmar körundervisning som avses i 31 § i lagen om transportservice (320/2017).

Ett utbildningscentrum som godkänts av Transport- och kommunikationsverket eller av en annan behörig myndighet enligt 193 ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.