Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Meteorologiska institutet 19.4.2018/263

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 3 § 4 mom. i lagen om Meteorologiska institutet (212/2018):

1 §

Personal

Vid Meteorologiska institutet finns utöver generaldirektören direktörer och forskningsprofessorer samt annan personal.

2 §

Ställföreträdare för generaldirektören

Kommunikationsministeriet utser en ställföreträdare för generaldirektören.

3 §

Beviljande av tjänstledighet

Kommunikationsministeriet beviljar tjänstledighet för generaldirektören. Tjänstledighet som varar längre än två år och som inte grundar sig på lag eller tjänstekollektivavtal beviljas dock av statsrådet.

Generaldirektören beviljar tjänstledighet för direktörer, forskningsprofessorer och annan personal, om inte något annat bestäms i arbetsordningen.

4 §

Behörighetsvillkor för personalen

Behörighetsvillkor för de tjänstemän som lyder direkt under generaldirektören och hör till ämbetsverkets ledning är högre högskoleexamen samt i praktiken visad ledarförmåga, förmåga att bedriva utvecklingsarbete och god förtrogenhet med de uppgifter som ingår i den verksamhet de leder. Examenskrav för de tjänstemän vars huvudsakliga uppgift är att leda forskning är dock doktorsexamen.

Av en forskningsprofessor krävs doktorsexamen, i praktiken visad ledarförmåga och förtjänstfull verksamhet inom forsknings- och utvecklingsuppgifter på området i fråga.

En generaldirektör, en annan direktör eller en forskningsprofessor som avlagt doktorsexamen har titeln professor. En tjänsteman som är direkt underställd generaldirektören och leder förvaltningsverksamheten har titeln förvaltningsdirektör.

5 §

Delegationen och dess uppgifter

Kommunikationsmin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.