Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om verkställighet av den övervakningstid som ingår i ett kombinationsstraff 15.2.2018/140

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 38 § 1 mom. i lagen om verkställighet av kombinationsstraff (801/2017):

1 §

Konstaterande av berusningstillstånd och registrering av observationer

Övervakaren eller någon annan tjänsteman vid Brottspåföljdsmyndigheten eller den biträdande övervakaren ska i närvaro av ett vittne göra yttre observationer om misstänkt berusningstillstånd hos den övervakade. Observationerna ska registreras på det sätt som fastställs av Brottspåföljdsmyndigheten.

Uppgift om att den övervakade lämnat utandnings-, urin- eller salivprov och om att blodprov tagits av den övervakade samt om att resultatet verifierats av ett laboratorium och att den övervakade yrkat på att resultatet verifieras ska registreras på det sätt som Brottspåföljdsmyndigheten fastställer.

Om verksamheten under övervakningstiden innefattar deltagande i rehabilitering enligt 6 § 1 mom. i lagen om verkställighet av kombinationsstraff som tillhandahålls på en anstalt av en offentlig eller privat serviceproducent inom social- och hälsovården, eller om den övervakade får substitutionsbehandling, får Brottspåföljdsmyndigheten för att konstatera berusningstillståndet använda det prov för att konstatera berusningstillstånd som tagits vid den berörda anstalten eller enheten. Den övervakade ska ge sitt skriftliga samtycke till att resultatet av det ovannämnda provet delges, när ett vårdkontrakt ingås.

2 §

Registrering av en säkerhetskontroll

En säkerhetskontroll ska registreras på det sätt som fastställs av Brottspåföljdsmyndigheten. Uppgifter som ska registreras är tidpu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.