Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Miljöministeriets förordning om Finlands miljöcentrals avgiftsbelagda prestationer (gäller till 31.12.2019) 15.1.2018/85

I enlighet med miljöministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

För de prestationer som utförs av Finlands miljöcentral tas avgifter ut till staten enligt denna förordning, om inte något annat har föreskrivits eller bestämts.

2 §

Avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer

Avgifter för avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer som avses i 6 § i lagen om grunderna för avgifter till staten tas ut enligt punkterna A–E i den bifogade avgiftstabellen.

3 §

Avgifter som tas ut till ett lägre belopp än prestationens självkostnadsvärde

Sådana i 6 § 3 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer för vilka Finlands miljöcentral tar ut en avgift till ett lägre belopp än prestationens självkostnadsvärde är följande prestationer i den bifogade avgiftstabellen:

a) prestationer som avses i lagen om frivilligt deltagande i miljölednings- och miljörevisionsordningen (121/2011) och

b) följande prestationer som gäller naturvård:

– tillstånd eller intyg för import, export eller återexport av exemplar eller intyg för kommersiell verksamhet med eller för förflyttning av exemplar som krävs enligt rådets förordning (EG) nr 338/97 om skyddet av arter av vilda djur och växter genom kontroll av handeln med dem,

– intyg som krävs enligt kommissionens förordning (EG) nr 865/2006 om närmare föreskrifter för tillämpningen av rådets förordning (EG) nr 338/97 om skyddet av arter av vilda djur och växter genom kontroll av handeln ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.