Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om systemriskbuffertkrav för kreditinstitut och värdepappersföretag 12.1.2018/65

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 10 kap. 4 § 9 mom. och 6 a § 6 mom. i kreditinstitutslagen (610/2014):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om närmare definitioner av de i 10 kap. 6 a § i kreditinstitutslagen (610/2014, nedan lagen) avsedda faktorerna som anknyter till grunderna för fastställande av ett i 10 kap. 4 § 1 och 3 mom. i lagen avsett systemriskbuffertkrav (nedan buffertkrav), om de uppgifter som ska fogas till beslutet och om offentliggörande av beslutet samt om de uppgifter som ska fogas till en underrättelse om ett beslut att ta i bruk buffertkravet.

2 §

Indikatorer som anknyter till grunderna för fastställande av ett buffertkrav

Sådana ändringar i de grunder som avses i 10 kap. 6 a § 3 mom. i lagen som utgör delfaktorer för en strukturell systemrisk bedöms med följande indikatorer:

Riskfaktor Indikator Definition
Kreditinstitutssektorns riskkoncentrationer i kreditgivning, upplåning och andra centrala bankfunktioner Andelen bostadslån som beviljats inhemska hushåll av alla lån som kreditinstitutssektorn beviljat den privata sektorn Lån som kreditinstituten beviljat inhemska hushåll för köp av bostad (bostadslån) i förhållande till banklån och skuldebrevslån som kreditinstituten beviljat inhemska hushåll, företag och andra privata finansiella institut
Kreditinstitutssektorns riskkoncentrationer i kreditgivning, upplåning och andra centrala bankfunktioner Kreditinstitutens fordringar på företag i byggnads- och fastighetsplaceringsbranschen i förhållande till kreditinstitutens alla fordringar Kreditinstitutens lån till sektorern...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.