Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om administration av kostnader för socialservice i brådskande fall 4.1.2018/2

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 12 a § i socialvårdslagen (1301/2014):

1 §

Överföring av statens medel till Folkpensionsanstalten

Staten överför nödvändiga medel till Folkpensionsanstalten för verkställandet av ersättningarna åt kommuner och samkommuner. Medlen överförs minst kvartalsvis på basis av Folkpensionsanstaltens redogörelse.

Folkpensionsanstalten ska ge social- och hälsovårdsministeriet en sådan redogörelse om de ersättningar som avses i 1 mom. 14 dygn före betalningen av ersättningarna. Medlen överförs till Folkpensionsanstalten senast ett dygn före den betalningsdag som angetts i redogörelsen.

2 §

Ansökan om statens ersättning samt betalning

Verksamhetsenheter inom socialvården ska ansöka om det statliga stöd som avses i 12 a § i socialvårdslagen hos Folkpensionsanstalten inom tolv månader från utgången av den månad då kostnaderna uppstått. I samband med ansökan ska en redogörelse för kostnaderna, ett beslut om givande av socialservice och betalningsmottagarens uppgifter läggas fram.

Folkpensionsanstalten ersätter kommuner och samkommuner de kostnader som uppstått av givande av brådskande socialservice senast inom ett år från det att ansökan lämnats in.

3 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 8 januari 2018. Förordningen tillämpas på ersättningar för kostnader som uppkommit efter den 1 januari 2018.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.