Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Innovationsfinansieringsverket Business Finland och aktiebolaget Business Finland 28.12.2017/1146

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Finansieringsverket, bolaget och den av dessa bildade helheten Business Finland

Innovationsfinansieringsverket Business Finland (finansieringsverket), som driver närings- och innovationspolitik, hör till arbets- och näringsministeriets förvaltningsområde. Finansieringsverkets verksamhet styrs och övervakas av arbets- och näringsministeriet.

Finansieringsverket förvaltar aktiebolaget Business Finland Ab (bolaget) som är helt statsägt. Bestämmelser om det beslutsfattande som gäller bolagsinnehavet och om ägarstyrningen finns i lagen om statens bolagsinnehav och ägarstyrning (1368/2007).

Finansieringsverket och bolaget bildar en funktionell helhet, och de leds enligt en gemensam strategi.

Finansieringsverket förvaltar dessutom Business Finland Venture Capital Ab. (23.3.2023/503)

2 §

Verksamhetens syfte

Det övergripande syftet med verksamheten i den helhet som bildas av finansieringsverket och bolaget är att med innovationer och teknik som medel hjälpa näringar att förnya och utveckla sig samt att främja internationellt nätverkande och förbättra arbetslivets kvalitet. Verksamheten syftar dessutom till att öka mervärdet, stärka tillväxten i näringslivet och den internationella konkurrenskraften, öka exporten och utländska investeringar och kapitalplaceringar i Finland, öka turismen från utlandet till Finland samt på längre sikt förbättra produktiviteten och skapa sysselsättning och välstånd.

3 §

Finansieringsverkets uppgifter

Finansieringsverket har till uppgift att främja

1) utvecklingen av innovationer och ny teknik sa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.