Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om metoder för beräkning av betalningsinstituts kapitalbas 18.12.2017/1039

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 31 a § i lagen om betalningsinstitut (297/2010):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om de metoder som ska användas vid beräkningen av betalningsinstituts kapitalbas.

2 §

Den transaktionsbaserade metoden

Beloppet av kapitalbasen enligt den i 29 § 3 mom. i lagen om betalningsinstitut (297/2010) avsedda transaktionsbaserade metoden räknas ut på det sätt som föreskrivs i denna paragraf.

Betalningsinstitutets kapitalbas ska uppgå till minst summan av de i 3 mom. 1–5 punkten avsedda posterna multiplicerad med den skalfaktor som avses i 4 §.

Den summa som ligger till grund för beräkningen av betalningsinstitutets kapitalbas på basis av antalet genomförda betalningstransaktioner räknas ut som följer:

1) 4,0 procent av beloppet av genomförda betalningstransaktioner upp till 5 miljoner euro,

2) 2,5 procent av den del av beloppet av genomförda betalningstransaktioner som överskrider 5 miljoner euro men inte 10 miljoner euro,

3) 1 procent av den del av beloppet av genomförda betalningstransaktioner som överskrider 10 miljoner euro men inte 100 miljoner euro,

4) 0,5 procent av den del av beloppet av genomförda betalningstransaktioner som överskrider 100 miljoner euro men inte 250 miljoner euro, samt

5) 0,25 procent av den del av beloppet av genomförda betalningstransaktioner som överskrider 250 miljoner euro.

Med beloppet av genomförda betalningstransaktioner avses i 3 mom. en tolftedel av det totala beloppet av de betalningstransaktioner som betalningsinstitutet genomförde året före uppskattningen.

3 §

Summametoden

När betalnings...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.