Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd till djurägare för kostnader för uppsamling och bortskaffande av kadaver av nötreatur, får, getter, svin och fjäderfä 19.12.2017/998

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om beviljande och användning av i statsbudgeten avsett statsunderstöd som används för kostnader för uppsamling och bortskaffande av produktionsdjur som dött på gårdar.

2 §

Statsunderstödstagare och syftet med statsunderstödet

Understöd kan användas för prisnedsättning av kostnader som föranleds djurägaren för uppsamling och bortskaffande av kadaver av självdöda eller avlivade nötkreatur, får, getter, svin och fjäderfän för att säkerställa att de produktionsdjur som dött på gården inom uppsamlingsområdet uppsamlas, hanteras och bortskaffas i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1069/2009 om hälsobestämmelser för animaliska biprodukter och därav framställda produkter som inte är avsedda att användas som livsmedel och om upphävande av förordning (EG) nr 1774/2002 (nedan förordningen om animaliska biprodukter) och lagen om animaliska biprodukter (517/2015). Uppsamlingsområdet omfattar alla andra områden förutom avlägsna områden som avses i bilaga 4 till jord- och skogsbruksministeriets förordning om animaliska biprodukter (783/2015).

Beviljande av understöd förutsätter att stödet är förenligt med artikel 27 i kommissionens förordning (EU) 2022/2472 genom vilken vissa kategorier av stöd inom jordbruks- och skogsbrukssektorn och i landsbygdsområden förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.