Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om införande av en lag om ändring av universitetslagen 19.12.2017/942

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Ikraftträdande av lagen om ändring av universitetslagen

Bestämmelserna i 1 § i lagen om ändring av universitetslagen (940/2017), nedan ändringslagen, träder i kraft den 1 januari 2019.

Ändringslagens 7 a–7 c § träder i kraft den 1 januari 2018.

Bestämmelserna i 7 b § i ändringslagen tillämpas också på utbildning som har lagts ned före lagens ikraftträdande, dock så att den i den paragrafen avsedda tiden på tre år räknas från ikraftträdandet av paragrafen.

2 §

Grundande av Tammerfors universitet

Verksamheten, personalen och de studerande vid de i 1 § 2 mom. 6 och 14 punkten i universitetslagen (558/2009) nämnda Tammerfors universitet och TTY-stiftelsen som verkar under namnet Tammerfors tekniska universitet (de samgående universiteten) övergår vid ikraftträdandet av 1 § i ändringslagen till Tammerfors högskolestiftelse som verkar under namnet Tammerfors universitet (det nya universitetet).

På övergången av personal från de samgående universiteten till det nya universitetet tillämpas vad som i arbetsavtalslagen (55/2001) föreskrivs om överlåtelse av rörelse.

3 §

Organiseringen av universitetet

Styrelserna för de samgående universiteten ska välja det nya universitetets styrelse för övergångsperioden så att den kan inleda sin verksamhet senast den 1 januari 2018.

Det nya universitetets styrelse för övergångsperioden väljer universitetets första rektor.

Det nya universitetets styrelse för övergångsperioden beslutar om antalet medlemmar i universitetets första kollegiala förvaltningsorgan med iakttagande av 26 § 2 mom. i universitetslagen. Det nya kollegiala förvaltnin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.