Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om Trafiksäkerhetsverkets avgiftsbelagda prestationer (gäller till 31.12.2018) 14.12.2017/937

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan den lyder i lag 348/1994, och 34 § i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999), sådan den lyder i lag 495/2005:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning bestäms om Trafiksäkerhetsverkets offentligrättsliga prestationer och grunderna för dem samt om de avgifter som tas ut för övriga avgiftsbelagda prestationer.

2 §

Offentligrättsliga prestationer som prissätts enligt självkostnadsvärde

Avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer enligt 6 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992) för vilka Trafiksäkerhetsverket tar ut fasta avgifter som motsvarar självkostnadsvärdet enligt bilaga 1 är

1) prestationer i anslutning till registrering av fordon,

2) prestationer i anslutning till körrätter och examina,

3) prestationer i anslutning till tillstånd och tillsyn.

3 §

Offentligrättsliga prestationer som prissätts lägre än självkostnadsvärdet

Trafiksäkerhetsverket kan låta bli att ta ut en avgift eller ta ut en fast avgift som är lägre än självkostnadsvärdet för sådana utbildningar och informationsmöten som verket ordnar i enlighet med Europeiska unionens rättsakter eller sådana som är icke formella.

För följande prestationer tar Trafiksäkerhetsverket ut en avgift som är lägre än självkostnadsvärdet enligt den avgiftstabell som utgör bilaga till denna förordning:

1) muntligt teoriprov av hälsoskäl,

2) muntligt ADR-körtillståndsprov av hälsoskäl,

3) muntligt prov inom utbildningen för grundläggande...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.