Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stöd till utdelning i skolan av mjölkprodukter, frukt och grönsaker för vårterminen 2018 (upphävt) 14.12.2017/929

Denna förordning har upphävts genom F 13.6.2018/457, som gäller fr.o.m. 1.8.2018.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012):

1 §

Stödberättigande produkter

Sådant stöd till utdelning i skolan som avses i lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012) kan betalas för leverans av mjölk och surmjölk, nedan mjölkprodukter, till skolelever. Mjölken ska vara berikad med D-vitamin, och mjölkprodukterna får innehålla högst 0,5 procent fett. Mjölkprodukterna kan vara laktosfria. Stöd kan dessutom betalas för leverans av följande färska eller djupfrysta frukter och grönsaker:

1) ärter,

2) gurka,

3) kålrot,

4) morot,

5) tomat,

6) vinbär,

7) jordgubbar,

8) blåbär,

9) lingon,

10) äpplen,

11) apelsin,

12) banan,

13) klementin,

14) mandarin.

Stödberättigande produkter kan delas ut i samband med vanliga skolmåltider under de förutsättningar som anges i artikel 11 i kommissionens delegerade förordning (EU) 2017/40 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013 vad gäller unionsstöd till utdelning av frukt och grönsaker, bananer och mjölk vid utbildningsanstalter och om ändring av kommissionens delegerade förordning (EU) nr 907/2014.

2 §

Målgrupp

Stöd till utdelning i skolan beviljas för anskaffning av stödberättigande mjölkprodukter som är avsedda att konsumeras av barn i ett offentligt eller av myndigheterna erkänt daghem eller en offentlig eller av myndigheterna erkänd förskola och av elever vid en läroanstalt på grundskolestadiet eller på andra stadiet.

Stöd till ut...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.