Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om återvinning av vissa avfall i markbyggnad 7.12.2017/843

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 10 §, 32 § 2 mom. och 117 § i miljöskyddslagen (527/2014) samt 14 och 15 § i avfallslagen (646/2011):

1 §

Syfte

Syftet med denna förordning är att främja återvinningen av avfall genom att ange förutsättningarna för att i förordningen avsett avfall ska kunna användas i markbyggnad utan att det behövs miljötillstånd enligt miljöskyddslagen (527/2014).

2 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på sådan yrkesmässig återvinning eller återvinning i anläggning av i bilaga 1 avsett avfall som utförs i markbyggnadsobjekt som avses i 3 § 2 punkten och på tillfällig lagring i samband med detta, när byggandet och den tillfälliga lagringen baserar sig på en lagstadgad plan, ett tillstånd eller ett anmälningsförfarande eller på kommunens byggnadsordning.

Förordningen tillämpas inte på i 10 b § i lagen om vattenvårds- och havsvårdsförvaltningen (1299/2004) avsedda grundvattenområden av klass 1 och 2, områden som är avsedda för boende eller som lekplatser för barn, områden som anvisats för naturskyddsändamål, områden som är avsedda för odling av näringsväxter eller områden med översvämningsrisk i inlandet.

3 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) innehavare av återvinningsplats en fysisk eller juridisk person som med stöd av ägande- eller arrenderätt besitter en fastighet eller en del av en fastighet där avfall återvinns i markbyggnadssyfte,

2) markbyggnadsobjekt trafikleder, planer, vallar och konstruktionslager i dessa samt geokonstruktioner i industri- och lagerbyggnader,

3) industri- och lagerbyggnad en byggnad som används för industriell verksamhet eller för lagring av...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.