Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om försiktighetsåtgärder för förebyggande av överföringen av aviär influensa mellan vilda fåglar och tamfåglar (upphävd) 1.12.2017/814

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 14 § 2 mom., 17 § 5 mom. och 44 § 2 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om de förbud och åtgärder som syftar till att förebygga överföringen av eventuell högpatogen aviär influensa från vilda fåglar till fjäderfä och andra fåglar i fångenskap och som är förpliktande för dem som håller fjäderfä och andra fåglar i fångenskap. Förordningen innehåller dessutom bestämmelser om åtgärder för tidig upptäckt av smitta.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) fjäderfä fjäderfä enligt 6 § 4 punkten i lagen om djursjukdomar (441/2013),

2) andra fåglar i fångenskap fåglar som inte räknas som fjäderfä men som hålls i fångenskap för uppvisningar, utställningar, tävlingar, uppfödning, försäljning eller artskydd eller för andra ändamål.

3 §

Aktörers skyldighet att anmäla förändringar som gäller djur eller produktion

I 14 § i lagen om djursjukdomar finns bestämmelser om aktörers skyldighet att till kommunalveterinären eller regionförvaltningsverket anmäla misstanke om aviär influensa samt sådana väsentliga förändringar i djurs beteende eller produktivitet som kan tyda på förekomst av en sjukdom. Som sådana förändringar räknas särskilt en oförklarlig ökning av dödligheten bland djuren samt minskat foder- och vattenintag och minskad äggläggning.

4 §

Ökad övervakning av vilda fåglar

Livsmedelssäkerhetsverket ska övervaka förekom...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.