Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om kött, bearbetade produkter av kött och sammansatta produkter som innehåller bearbetade produkter av kött som importeras från länder utanför Europeiska unionen (upphävd) 22.11.2017/776

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 20.12.2019. Se L 1277/2019 21 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 2 och 5 § i lagen om veterinär gränskontroll (1192/1996), sådana de lyder delvis ändrade i lag 397/1998:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs på vilka villkor kött, bearbetade produkter av kött och sammansatta produkter som innehåller bearbetade produkter av kött får importeras till Finland från länder utanför Europeiska unionen (tredjeländer). Förordningen tillämpas även på sådana importpartier med kött, bearbetade produkter av kött och sammansatta produkter som från tredjeländer importeras till Finland via en annan medlemsstat och vars första mottagare finns i Finland.

I förordningen föreskrivs också om djurhälsokraven i fråga om sådana importpartier med kött, bearbetade produkter av kött och sammansatta produkter som importeras för proviantering inom båttrafik, för transitering genom finskt territorium till ett tredjeland eller för tillfällig lagring i Finland innan vidare tranport till ett tredjeland.

Vid import ska utöver bestämmelserna i denna förordning även bestämmelserna i de internationella avtal om livsmedel av animaliskt ursprung som Europeiska unionen ingått med tredjeländer iakttas.

2 §

Avgränsning av tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas inte då kött, bearbetade produkter av kött och sammansatta produkter som innehåller bearbetade produk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.