Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om examensstrukturen inom yrkesutbildningen 2.10.2017/680

I enlighet med undervisnings- och kulturministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om yrkesutbildning (531/2017):

1 §

Yrkesinriktade examina

Yrkesinriktade grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina enligt lagen om yrkesutbildning (531/2017) är de examina som föreskrivs i bilagan till denna förordning.

2 §

Principer som används vid bestämning av kompetensområden

Yrkesinriktade grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina kan omfatta två eller flera kompetensområden om det behövs med tanke på arbetslivet eller överskådligheten i examens uppbyggnad.

Med avvikelse av vad som föreskrivs i 1 mom. ska yrkesinriktade grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina dock innefatta

1) kompetensområdet för mejeribranschen i grundexamen inom livsmedelsbranschen, kompetensområdet för gruvarbete i grundexamen inom gruvbranschen, kompetensområdet för transportservice och kompetensområdet för flygplatsservice i grundexamen i logistik, kompetensområdet för körning av skogsmaskiner i grundexamen inom skogsbranschen, kompetensområdet för schaktningsmaskintransport i grundexamen inom byggnadsbranschen, kompetensområdet för kylmontering i grundexamen inom husteknik, (30.6.2020/542)

2) kompetensområdet för kraftverksteknik i yrkesexamen inom energibranschen, kompetensområdet för servicetransporter, kompetensområdet för varutransporter, kompetensområdet för skogsindustrins transporter och kompetensområdet för persontransporter i yrkesexamen inom transportbranschen, kompetensområdet för underhåll av trafikområde...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.