Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om sådan obetydlig ekonomisk verksamhet som avses i lagen om förhindrande av penning-tvätt och av finansiering av terrorism 6.10.2017/678

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 1 kap. 3 § i lagen om förhindrande av penningtvätt och av finansiering av terrorism (444/2017):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om när ekonomisk verksamhet ska betraktas som obetydlig i enlighet med 1 kap. 3 § i lagen om förhindrande av penningtvätt och av finansiering av terrorism (444/2017).

2 §

Obetydlig ekonomisk verksamhet

Ekonomisk verksamhet ska betraktas som obetydlig, om en kunds enskilda transaktion eller flera sammanhängande transaktioner sammanlagt uppgår till mindre än 1 000 euro.

Den som bedriver affärsverksamhet ska själv i förväg bedöma om verksamheten överskrider den gräns för obetydlig ekonomisk verksamhet som avses i 1 mom. Vid bedömningen av om den ekonomiska verksamheten är obetydlig eller inte har det ingen betydelse om kundförhållandet är fast eller tillfälligt.

3 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 16 oktober 2017.

Europaparlamentets och rådets direktiv EU 2015/849 (32015L0849); EUT L141, 5.6.2015, s. 73

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.