Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stöd till producentorganisationer inom sektorn för frukt och grönsaker 5.10.2017/667

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012):

1 §

Maximibelopp för åtgärd

I 20 § 1 mom. 1–7 punkten i lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012) föreskrivs det om stödberättigande åtgärder av producentorganisationer inom sektorn för frukt och grönsaker. Högst 80 procent av stödets totala belopp kan användas för en av de ovannämnda åtgärderna under genomförandet av verksamhetsprogrammet.

2 §

Skördeförsäkringsåtgärder

Producentorganisationerna inom sektorn för frukt och grönsaker administrerar stödberättigande skördeförsäkringsåtgärder enligt artikel 50 i kommissionens delegerade förordning (EU) 2017/891 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013 vad gäller sektorn för frukt och grönsaker och sektorn för bearbetad frukt och bearbetade grönsaker och komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1306/2013 vad gäller påföljder som ska tillämpas på dessa sektorer och om ändring av kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 543/2011, nedan den delegerade förordningen om sektorn för frukt och grönsaker.

Producentorganisationen kan ha olika skördeförsäkringar för olika åtgärder. En skördeförsäkring kan vara riktad till alla producenter eller endast en del av producenterna.

Stödberättigande skördeförsäkringsåtgärder får inte omfatta de försäkringsbetalningar som nämns i artikel 51.3 i den delegerade förordningen om sektorn för frukt och grönsaker.

3 §

Allmänna krav på miljöåtgärder

En producentorganisation ska i samband med att den ansök...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.