Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om anteckningsskyldighet 16.8.2017/563

Skatteförvaltningen har med stöd av 11 a § 2 och 3 mom., 12 § 2 mom. och 13 § 1 mom. i lagen om beskattningsförfarande (1558/1995), av dem 11 a § 2 och 3 mom. och 13 § 1 mom. sådana de lyder i lag 520/2010 och 12 § 2 mom. sådant det lyder i lag 772/2016, samt med stöd av 27 § 4 mom. och 28 § 4 mom. i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016) beslutat:

ANTECKNINGAR OCH VERIFIKATIONER

1 §

Anteckningsskyldighet

Bestämmelserna om anteckningsskyldighet och anteckningar gäller icke-bokföringsskyldiga skattskyldiga som bedriver jordbruk, skogsbruk, uthyrningsverksamhet, investeringsverksamhet eller annan förvärvsverksamhet än sådan som ska betraktas som näringsverksamhet. Bestämmelser om den skattskyldiges skyldighet att förvara anteckningar och de verifikationer som ansluter sig till anteckningarna ingår i 12 § i lagen om beskattningsförfarande.

2 §

Anteckningar

En skattskyldig som är anteckningsskyldig ska föra sådana anteckningar över sina inkomster och utgifter att inkomsterna och utgifterna, mervärdesskattebeloppet och skattens grunder samt stöd som erhållits för förvärvsverksamheten tillräckligt specificerade framgår av anteckningarna och de bifogade verifikationerna.

Anteckningarna registreras i kronologisk ordning. En inkomst registreras som transaktion när den har lyfts, skrivits in på den skattskyldiges konto eller när den skattskyldige annars har kunnat förfoga över den. En utgift registreras som transaktion när den har utbetalats.

De anteckningar som utvisar inkomst- och utgiftsposter samt mervärdesskattebelopp och skattens grunder ska grunda sig på daterade och numre...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.