Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om delegationen för utveckling av kollektiv förvaltning av upphovsrätt 8.6.2017/334

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 62 § 2 mom. i lagen om kollektiv förvaltning av upphovsrätt (1494/2016):

1 §

Delegationen för utveckling av kollektiv förvaltning av upphovsrätt

Delegationen för utveckling av kollektiv förvaltning av upphovsrätt finns i anslutning till Patent- och registerstyrelsen.

2 §

Delegationens mandatperiod

Delegationens mandatperiod är tre år.

3 §

Delegationens sammansättning

Delegationen har en ordförande, en sekreterare och högst 15 andra medlemmar, var och en med en personlig ersättare.

Ordförande för delegationen är en tjänsteman som står i anställningsförhållande till undervisnings- och kulturministeriet. Sekreteraren är en tjänsteman som står i anställningsförhållande till Patent- och registerstyrelsen.

I delegationen ska ingå företrädare för de viktigaste kollektiva förvaltningsorganisationerna, rättsinnehavarna, användarna och myndigheterna. I delegationens sammansättning ska det beaktas att en medlem kan höra till eller ha bindningar till fler än en av de ovan nämnda grupperna. Högst hälften av delegationens medlemmar får företräda kollektiva förvaltningsorganisationer och rättsinnehavare. I delegationens sammansättning ska det tas hänsyn till tillräcklig sakkunskap om hur de kollektiva förvaltningsorganisationerna och den upphovsrättsliga marknaden fungerar.

4 §

Komplettering av delegationen under mandatperioden

Om delegationens ordförande, sekreterare eller någon annan medlem eller en ersättare avgår under mandatperioden eller är bestående förhindrad att delta i delegationens arbete, utser undervi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.