Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om strukturstöd för renhushållning och naturnäringar 11.5.2017/276

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om strukturstöd för renhushållning och naturnäringar (986/2011):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på stödsystem som avses i 3 § i lagen om strukturstöd för renhushållning och naturnäringar (986/2011), nedan lagen om strukturstöd för renhushållning.

2 § (2.3.2023/267)

Tillämpning av Europeiska unionens lagstiftning

En förutsättning för beviljande av stöd för enbart renhushållning är att den åtgärd som stöds uppfyller villkoren i Europeiska kommissionens beslut om bemyndigande av nationellt stöd för produktion och saluföring av renar och renprodukter i Finland C(2016) 1752.

En förutsättning för beviljande av startstöd till unga näringsidkare och stöd och forskningsfinansiering för andra naturnäringar än renhushållning är att den åtgärd som stöds uppfyller villkoren i kommissionens förordning (EU) Nr 2022/2472 genom vilken vissa kategorier av stöd inom jordbruks- och skogsbrukssektorn och i landsbygdsområden förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt.

En förutsättning för beviljande av en särskild förmån som avses i 87 § 1 mom. 2 och 4 punkten i lagen om strukturstöd för renhushållning är att den åtgärd som stöds uppfyller villkoren i kommissionens förordning (EU) nr 1408/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse inom jordbrukssektorn.

En förutsättning för beviljande av en särskild förmån som avses i 87 § 1 mom. 3 punkten i lagen om strukturs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.