Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om den delegation som bereder nomineringen av kandidater för uppdrag som domare vid eller ledamot av internationella domstolar och Europeiska unionens domstol 30.3.2017/179

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § i lagen om nominering av kandidater för uppdrag som domare vid eller ledamot av internationella domstolar och Europeiska unionens domstol (676/2016):

1 §

Delegationens sekreterare

För den delegation som avses i 3 § i lagen om nominering av kandidater för uppdrag som domare vid eller ledamot av internationella domstolar och Europeiska unionens domstol (676/2016) förordnar statsrådets kansli en sekreterare med uppdraget som bisyssla.

2 §

Komplettering av delegationens sammansättning

Om delegationens ordförande, vice ordförande eller någon annan ledamot eller en ersättare avlider eller avgår under delegationens mandatperiod eller är varaktigt förhindrad att delta i delegationens verksamhet ska statsrådets kansli förordna en ny ledamot eller ersättare i stället för denne för delegationens återstående mandatperiod.

När statsrådet förordnar en ny ledamot av Permanenta skiljedomstolen, upphör utan särskilt beslut ledamotskapet för den som tidigare förordnats till ledamot av delegationen och som i delegationen representerar samma institution enligt 4 § 1 mom. i lagen om nominering av kandidater för uppdrag som domare vid eller ledamot av internationella domstolar och Europeiska unionens domstol som den person som förordnas till ny ledamot av skiljedomstolen.

Om delegationens sammansättning inte överensstämmer med 4 § 1 mom. i lagen om nominering av kandidater för uppdrag som domare vid eller ledamot av internationella domstolar och Europe...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.