Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om behandling av hushållsavloppsvatten i områden utanför avloppsnätet 16.3.2017/157

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av miljöskyddslagen (527/2014):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på avledande och behandling av hushållsavloppsvatten i de situationer som avses i 16 kap. i miljöskyddslagen (527/2014).

2 §

Belastningstal för glesbebyggelse

Den mängd organiska ämnen som en invånares obehandlade hushållsavloppsvatten orsakar och som ingår i belastningstalet för glesbebyggelse är 50 gram per dygn mätt som biologisk syreförbrukning under sju dygn. Den mängd totalfosfor som en invånares obehandlade hushållsavloppsvatten orsakar och som ingår i belastningstalet är 2,2 gram och mängden totalkväve 14 gram per dygn.

I bilagan finns bestämmelser om sammansättningen av belastningstalen för glesbebyggelse för olika belastningstyper enligt belastningens ursprung.

3 §

Uppföljning av och tillgång till uppgifter om system för behandling av avloppsvatten

Finlands miljöcentral ska följa utvecklingen av de system för behandling av avloppsvatten som finns allmänt tillgängliga på marknaden samt de resultat som uppnås genom dem. Aktuella uppgifter från denna uppföljning som grundar sig på en opartisk och tillförlitlig bedömning ska hållas lätt tillgängliga för medborgarna.

4 §

Vägledande reningsnivå för områden som är känsliga för förorening

Den vägledande reningsnivå som avses i 156 c § i miljöskyddslagen (527/2014) är sådan att belastningen på miljön minskar i fråga om organiska ämnen med minst 90 procent, totalfosfor med minst 85 procent och totalkväve med minst 40 procent jämfört med den belas...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.