Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om hemliga tvångsmedel och hemliga metoder för inhämtande av information inom Tullen 16.3.2017/152

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 3 kap. 64 § och 5 kap. 4 § i lagen om brottsbekämpning inom Tullen (623/2015), 10 kap. 66 § i tvångsmedelslagen (806/2011) och 7 och 10 § i lagen om Tullens organisation (960/2012):

1 §

Tjänstemän vid Tullens brottsbekämpning och tjänstetecken

Chefen för Tullens bevakningsavdelning är Tullens brottsbekämpningschef.

Enhetschefer som ansvarar för brottsbekämpningen vid Tullens bevakningsavdelning är chefen för verksamhetsenheten för utredning och chefen för verksamhetsenheten för analys och underrättelser.

Tullmän vid Tullens brottsbekämpning är dessutom de tullmän vid Tullens bevakningsavdelning som arbetar med utrednings-, analys- eller kriminalunderrättelseuppgifter.

Tullmän vid Tullens brottsbekämpning får ett av Tullen fastställt tjänstetecken som de ska ha med sig vid tjänsteutövning. Av tjänstetecknet ska tullmannens tjänstebenämning och eventuella ställning som anhållningsberättigad tjänsteman framgå.

2 §

Registrering av hemliga tvångsmedel och hemliga metoder för inhämtande av information

Den som har föreslagit eller beslutat om användning av en sådan hemlig metod för inhämtande av information som avses i 10 kap. 1 § i tvångsmedelslagen (806/2011) eller i 3 kap. 1 § i lagen om brottsbekämpning inom Tullen (623/2015) eller den förundersökningstjänsteman som han eller hon har förordnat ska upprätta ett protokoll utan obefogat dröjsmål, dock alltid senast inom 90 dagar efter det att användandet av den hemliga metoden för inhämtande av information har avslutats.

Den tekniska observation som avses i 3 kap. 13 § 5 mom., 15 ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.