Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om vaccinationer 9.3.2017/149

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 54 § i lagen om smittsamma sjukdomar (1227/2016):

1 §

Vacciner och vaccinationer i det nationella vaccinationsprogrammet

De vacciner som används i det nationella vaccinationsprogrammet och de vaccinationer som ges för att skydda olika befolkningsgrupper mot smittsamma sjukdomar anges i bilagan.

2 §

Riktade vaccinationer

Personer för vilkas hälsa influensa utgör ett väsentligt hot eller vilkas hälsa avsevärt gagnas av en influensavaccination vaccineras årligen mot influensa. Influensavaccination ges även till social- och hälsovårdspersonal som deltar i den direkta vården eller omsorgen av patienter eller klienter samt till personal inom läkemedelsförsörjningen. Influensavaccination ges även till personer som upprepat är i nära kontakt med en person som är särskilt mottaglig för allvarlig influensa eller med en person som är mottaglig för allvarlig influensa och som inte kan skyddas med vaccin. Institutet för hälsa och välfärd ska årligen fastställa vilka vacciner som används och indikationerna för vaccination. (14.10.2021/878)

Personer som arbetar i och studerande som utför arbetspraktik i klient- eller patientutrymmen som avses i 48 § i lagen om smittsamma sjukdomar i en verksamhetsenhet inom socialvården och hälso- och sjukvården ges vaccin mot vattkoppor, och de som sköter spädbarn ges vaccin mot kikhosta.

Personer som på grund av egen sjukdom löper en ökad risk att insjukna i en allvarlig pneumokocksjukdom ska ges pneumokockvaccination. Personer som på grund av egen sjukdom löper en ökad risk att insjukna i en allvarlig ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.