Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statligt lån som beviljas statens specialfinansieringsbolag 29.12.2016/1539

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 b § i lagen om statens specialfinansieringsbolag (443/1998), sådan paragrafen lyder i lag 1514/2016:

1 §

Prognos över betalningsberedskap

Statens specialfinansieringsbolag, nedan bolaget, ska göra upp en prognos över betalningsberedskap. Prognosen ska göras upp kvartalsvis för en period på minst 12 månader.

I prognosen beaktas kontomedel och andra investeringar som hör till likviditetsreserven, uttag och återbetalningar av lån vid utlåning och inlåning samt andra kassaflöden av betydelse.

2 §

Underskott

Med underskott avses en situation då bolagets tillgångar på basis av prognosen över betalningsberedskap enligt 1 § inte räcker till för att finansiera de förbindelser som bolaget ingått.

Bolaget ska underrätta arbets- och näringsministeriet, finansministeriet och statskontoret om att det uppstått underskott utan dröjsmål och senast 12 månader före den uppskattade tidpunkten för uttag av de lån som avses i 8 b § i lagen om statens specialfinansieringsbolag (443/1998).

3 §

Lånearrangemang

Med lånearrangemang avses beslut om det maximala lånebelopp som beviljas bolaget och inom ramen för vilket bolaget har rätt att lyfta lån upp till det maximala belopp som fastställts vid lånearrangemanget. Lånen beviljas i euro och med rörlig ränta. Lånearrangemanget gäller i 12 månader från beviljandet.

Bolaget ska betala en åtagandeavgift för lånearrangemanget från och med ikraftträdandet av lånearrangemanget fram till uttaget av vart och ett av lånen. Åtagandeavgiften betalas i efterskott i samband med att lånet lyfts. Beloppet av åta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.