Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om väsentliga krav på mätinstrument, visande av överensstämmelse med kraven och särskilda tekniska krav 21.12.2016/1432

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 6 b, 6 d och 6 g § i lagen om mätinstrument (707/2011), sådana de lyder i lag 1138/2016:

1 §

Tillämpningen av förordningen

Denna förordning tillämpas på de mätinstrument och mätmetoder som är avsedda att användas för de ändamål som anges i 2 § 1 mom. i lagen om mätinstrument (707/2011) och om vilka det föreskrivs i Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/32/EU om harmonisering av medlemsstaternas lagstiftning om tillhandahållande på marknaden av mätinstrument, nedan direktivet om mätinstrument, och i kommissionens delegerade direktiv (EU) 2015/13 om ändring av bilaga III till Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/32/EU vad gäller flödesområdet för vattenmätare, nedan det ändrade direktivet om mätinstrument.

2 §

Väsentliga krav

Ett mätinstrument ska uppfylla de väsentliga krav som föreskrivs för det i bilaga I till direktivet om mätinstrument.

3 §

Förfaranden för bedömning av mätinstruments överensstämmelse med kraven

Ett mätinstruments överensstämmelse med kraven ska visas genom ett förfarande för bedömning av överensstämmelse (modul) enligt bilaga II till direktivet om mätinstrument. Förfarandet väljs bland de förfaranden som räknas upp i de instrumentspecifika bilagorna III–XII till direktivet om mätinstrument och det ändrade direktivet om mätinstrument.

4 §

Särskilda krav på enskilda mätinstrument

Mätinstrument ska även uppfylla de särskilda kraven på enskilda mätinstrument enligt bilagorna III–XII till direktivet om mätinstrument och det ändrade direktivet om mätinstrument.

5 §

Krav på installationen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.