Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om lämnande av anmälan om tillfällig skattefri användning i försäljningssyfte av ett fordon avsett för provkörning eller demonstration till Skatteförvaltningen och bokföring som krävs över användningen av fordonet (upphävt) 22.12.2016/1370

Detta beslut har upphävts genom B 16.8.2018/747, som gäller fr.o.m. 22.8.2018.

Skatteförvaltningen har med stöd av 35 b § 1 och 2 mom. och 39 § 1 mom. i bilskattelagen (1482/1994), i den form de lyder i lagen 1192/2016, fattat följande beslut:

1 §

Anmälan av uppgifter och anmälningssätt

Ett registrerat ombud som avses i 39 § 1 mom. i bilskattelagen ska i fråga om ett fordon som tas in för provkörning eller demonstration i försäljningssyfte sända en elektronisk anmälan i XML-format till Skatteförvaltningen om att användningen påbörjas. I en störningssituation kan ett registrerat ombud med Skatteförvaltningens tillstånd lämna en anmälan om tillfällig skattefri användning på en blankett enligt av Skatteförvaltningen fastställt formulär.

Andra än registrerade ombud ska lämna en anmälan om att ett fordon tas i användning för provkörning eller demonstration på en blankett enligt av Skatteförvaltningen fastställt formulär.

2 §

Uppgifter i anmälan

Följande uppgifter ska ges om fordonet:

- anmälarens namn och kontaktuppgifter,

- fordonets fordonsklass, märke, modell, fullständiga identifieringsnummer och motorns cylindervolym,

- för ett begagnat fordon året för ibruktagande,

- för ett i utlandet registrerat fordon, som registreringsuppgifter registreringsstaten, registerkod och datum då registreringen upphör, och

- start- och slutdatum för demonstrationsanvändningen.

3 §

Bokföring över användningen av fordonet

En kördagbok ska föras över användningen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.